Gofri, gofrisütő nélkül, grillserpenyőben

Tegnap beszereztünk egy grillserpenyőt, mert K. már nagyon régen vágyott rá. Ki is akartuk próbálni, úgyhogy pácoltunk húst, hogy majd jót grillezünk, de valahogy elment a délelőtt és nem volt kedvünk nekiállni főzni. Úgyhogy tévéztünk. És mivel nincsenek véletlenek, épp Jamie főzött - pontosabban sütött - ráadásul nem is akármit: gofrit, grillserpenyőben. Így adta magát az ötlet, hogy hús helyett inkább ezzel avatjuk fel a sütőt. És milyen jól tettük! Maga a tészta nagyon hasonlít a palacsintatésztára, de szerencsére nem kell az olajszagban álldogálni órákig. Ahogy Jamie is kért minket, bátrak voltunk, és az egész tésztát egyszerre sütöttük meg, úgyhogy kb. 20 perc alatt elkészültünk egy akkora adag gofrival, ami négy embernek is elég lenne. Biztos, hogy sokszor sütünk még! Semleges ízű tésztát kapunk, így édes és sós feltéttel is jól működik, mi tegnap Nutellával ettük. Jó étvágyat! :)


Hozzávalók:
  • 2 egész tojás
  • 225 gramm liszt
  • 300 ml tej
  • 7 gr sütőpor 
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 tk. só
  • 100 gr olvasztott vaj + kevés a kenéshez
  • A tojásokat habverővel elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát, és a sót. Belekeverjük a lisztet is, végül az olvasztott vajat adjuk hozzá, de azzal már nem keverjük sokáig.


A grillserpenyőt felhevítjük, ha már forró, akkor felolvasztunk benne egy kis darab vajat. A tésztát részletekben is kisüthetjük, de úgy is teljesen jól működik a dolog, ha az egész masszát egyszerre öntjük bele. Oldalanként kb. 8-10 perc kell neki közepes lángon. Bármilyen édes, vagy sós feltét megy hozzá, melegszendvics-alapként is simán el tudom képzelni. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése